Logo

Isbombe overtrukket med marcipan

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

med rå jordbærsorbet, chokolade og karamel

Parfait:
6 æggeblommer
½ stang vanilje
100 g sukker
½ dl vand
1 l. piskefløde
150 g mørk chokolade i små stykker

Karamel:
150 g sukker
30 g smør

Sorbet:
500 g jordbær
150 g sukker

Yderligere:
150 g mørk chokolade i små stykker
200 g tyndt udrullet marcipan

Pynt:
flødeskum
chokoladesnirkler
friske bær eller marcipanroser

Parfait:
Sukker koges med vand til sirup.
Æggeblommer og vanilje piskes sammen. Tilsættes sukkersiruppen under stadig piskning over svag varme. Piskes kold. Den piskede fløde vendes i sammen med den knuste karamel og den hakkede chokolade. Stilles på frost.

Karamel:
Sukker og smør smeltes til karamel på panden. Hældes over på pergamentpapir, afkøles og knuses.

Rå jordbærsorbet:
Jordbær og sukker blendes eller puréres gennem en sigte.
Køres på ismaskine til grødkonsistens. Har man ikke en ismaskine, sættes puréen på frost, og man omrører med jævne mellemrum, til puréen har grødkonsistens.

Bombe:
Parfaitisen fyldes i bombeform eller glasskål. Halvfryses og udhules. Hullet fyldes med frugtsorbet og sættes i fryseren. Den frosne is tages ud af fryseren og overtrækkes med et tyndt lag udrullet marcipan. Opbevares i fryseren til senere brug.

Anretning:
Isen tages ud af fryseren ca. 15-20 minutter før servering. Bomben pyntes med flødeskum, chokoladesnirkler, friske bær eller marcipanroser.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.135 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her