Logo

Italiensk vanillegelato

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
¾ l mælk.
165 g sukker.
8 æggeblommer.
1 vaniljestang

Flæk og skrab vaniljestangen, kom stang og indhold i mælken og kog det op. Pisk æggeblommerne med sukkeret i mindst 10 minutter. Når mælken koger, hældes den i sukkeræggemassen lidt efter lidt under omrøring. Det hele sættes over ganske svag varme, indtil det når 85ºC. Hvis du ikke har et termometer, kan du se, at den rette temperatur er nået, ved at skummet på overfladen forsvinder, og at cremen begynder at sætte sig på skeen, når man tager den op. Brug en træske. Det er vigtigt, at massen ikke bliver for varm, så giv tid og lad den varme op ved lavt blus eller i vandbad. Husk at tage vaniljestangen op. Massen fryses enten i ismaskine eller i en form, der dækkes til og sættes i fryseren. Hvis den fryses i en form i fryseren, skal der røres tre-fire gange under indfrysningen. Vær opmærksom på, at denne type is, som har et lavt fedtindhold, er længere tid om at fryse end en traditionel flødeis.
--
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.300 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?