Logo

Jordbær- og passionsfrugtkage i glas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Jordbær- og passionsfrugtkage i glas

Det er vigtigt, at passionsfrugt­saften ikke er for varm, når husblas­sen røres i den.

 

Sukkerkage:

2 æg

1,5 dl sukker

1 tsk vaniljesukker

1 knsp salt

50 g smør

0,5 dl vand

2 dl hvedemel (360 g)

1 tsk. bagepulver

 

Limelage:

1 dl sukker

1 dl vand

0,5 dl limesaft

 

Mousse:

8 passionsfrugter

10 blade husblas

1 liter piskefløde

1 dl sukker

 

Jordbær:

2,5 liter jordbær, (1250 g)

2 usprøjtede lime, revet skal og presset saft

0,5 dl sukker

 

Pynt: citronmelisse

 

Stil ovnen på 175°C.

Pisk æg, suk­ker, vaniljesukker og salt luftigt.

Smelt smørret, og tilsæt vandet.

Bland hvedemel med bagepulver.

Bland hvedemel og smørblanding i ægge­massen.

Fordel dejen i 1 velsmurt og raspdrysset, aflang brødform på ca. 1,5 liter.

Bag kagen i nederste del af ovnen ca. 35 min.

Lad kagen køle lidt af, inden du tager den ud af for­men og afkøler den på en rist. Skær sukkerkagen i skiver og læg dem i bunden af glassene.

 

Limelage: Kog sukker, vand og limesaft sammen i 2-3 min. Lad afkøle.

Fordel lagen over kagen i glassene

 

Mousse:

Halver passionsfrugter­ne, og passer saften fra kernerne gennem en si.

Læg husblassen i rigeligt koldt vand ca. 5 min.

Pisk fløden til et blødt skum med sukke­ret.

Varm passionsfrugtsaften, til den er ca. fingervarm.

Tag gryden af varmen, og lad husblassen smel­te i frugtsaften.

Hæld blandingen i flødeskummet, mens du pisker.

Fordel moussen i glassene, og stil koldt.

 

Rens bærrene, og skær dem i kvarte.

Bland dem med limesaft, limeskal og sukker i en skål.

Stil det koldt, til det skal serveres.

Fordel jordbærrene i glassene, og pynt med små citronmelissekviste.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.067 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Panna Cotta En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Crème brûlée 2Creme Brulee er en vaniljecreme, der gratineres med sukker, så der opstår et ganske tyndt,...
• Rabarber bagte, med jordbærcremeSpændende ret med rabarber der drysses med kanel og bages i ovnen, samt en lækker...
• Pandestegte blommer med kanel og honningEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os