Logo

Jordbær- og marcipanmuffins

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordbær- og marcipanmuffins

En nem og rigtig lækker sommerdessert.

 

12 stykker:
125 g smør
2 æg
1,5 dl sukker

1,5 dl hvedemel
2 tsk vaniljesukker.
1,5 tsk bagepulver (strøgne)
¼ tsk salt

Fyld:
100 g marcipan
12 jordbær, gerne en fast sort, som ikke koger ud

Glasur:
1 bæger pasteuriseret æggehvide
4 dl flormelis
12 små jordbær

 

Sæt ovnen på 200°C. Smelt smørret i en gryde.

Pisk æg og sukker sammen i en skål.

Bland hvedemel, vaniljesukker, bagepulver og salt i en anden skål.

Kom de tørre ingredienser i æggesnapsen, og pisk sammen.

Hæld smørret i, og pisk sammen.

Sæt 12 muffinforme af papir i en bageform med huller til 12 muffins.

Fordel dejen ligeligt.

Skær marcipanen i 12 skiver, og lad en marcipanskive glide ned i hver form.

Sæt et jordbær i dejen.

Bag muffinsene i ca. 15 minutter.

Tag ud og afkøl helt.

Kom æggehvide i en skål, og rør flormelis i lidt efter lidt, indtil du har en fast glasur. Fordel glasuren på muffinsene, og top dem med jordbær.

 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.741 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?