Logo

Jordbær dyppet i chokolade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Store jordbær
mørk kogechokolade af god kvalitet
 
Jordbærrene børstes forsigtigt og dyppes halvt i chokolade, der er smeltet over vandbad.
 
Lidt om jordbær
Jordbær skal spises i sæsonen, for de danskes vedkommende er det fra Skt. Hans og ind i juli måned. I denne periode overgår de alt, hvad man ellers støder på resten af året af importerede bær.
 
Et alternativ, som ikke helt egner sig til picnic, er jordbær med friskpres­set appelsinsaft. Appelsinerne pres­ses og tilsættes lidt sukker. Hvis man lader kernerne blive i saften, bliver den efter et par timers opbe­varing i køleskabet lidt sirupsagtig sej af pektinen fra kernerne - men saften er også lækker i sig selv. Det er frisk og læskende dessert på en varm sommeraften.
 
Lidt om sundhed
Chokolade er måske ikke det sunde­ste, fordi det er fedtholdigt og navn­lig indeholder meget mættet fedt ­men da menuen ellers er rimelig fedtfattig kan man godt spise lidt jordbær med chokolade og alligevel holde sig inden for det rimelige.
 
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.202 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Regnskovens Crunch-bananEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Fromage med Baileys og kaffeFindes der noget bedre end en god gammeldags fromage til dessert? Hvad enten det er...
• Semifreddo af pannettone på citrussalat med mandarinsauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Regnskovens Crunch-bananEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os