Logo

Jordbær iscrème med crunchy hvid chokolade og thailandsk basilikum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Med en ismoskine er denne creme nem at lave lige inden servering,
blot skal jordbærmassen tilberedes inden, da det er vigtigt, at den er godt afkølet. Isen kan også tilberedes i fryseren - med omrøring hver halve time - og så skal isen tages ud af fryseren 20 minutter før servering og røres meget grundigt, for at den bliver "luftig" og let!
 
Jordbærmasse:
500 g jordbær
2-4 spsk sukker
4 spsk vand
1 spsk citronsaft
 
Iscreme:
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk sukker
1 ½ dl piske­fløde
100 g hvid chokolade
1 potte thailandsk basilikum
 
Jordbærmasse: Kog jordbær, sukker, vand og citronsaft under låg i ca. 20 minutter.
Afkøl og blend massen.
 
Iscreme: Smelt chokoladen i vandbad og smør den på bagsiden af en bageplade.
Lad chokoladen stivne.
Skrab derefter chokoladen med en spatel til tynde spåner.
Pisk æggeblommerne skummende med sukker.
Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggene.
Vend derefter forsigtigt jordbærmas­sen, hakket thailandsk basilikum og chokoladespåner i.
Frys isen i en ismaskine eller i en skål i fryseren.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.012 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her