Logo

Jordbærcarpaccio

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lækker dessert til aftenkaffen!

250 gram friske jordbær

Sukkerlage:
2 dl vand
1 dl sukker
½ stang vanilje
5 mynteblade

Hasselnøddekiks:
50 gram hasselnøddeflager
50 gram smør
50 gram sukker
50 gram glycose
25 gram hvedemel

Sukkerlage:
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen.
Kog vand, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang sammen i en lille gryde.
Skum af, tag gryden af varmen, si lagen og lad den køle af.
Skær myntebladene i tynde strimler og kom dem i lagen, når den er helt kold.
Lad herefter lagen trække indtil desserten skal serveres.
Tænd ovnen på 160ºC.
Hæld hasselnøddeflager, smør, sukker, glycose og hvedemel sammen i en skål og ælt det til en ensartet dej som deles i fem kugler.
Kuglerne trykkes flade og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
Kuglerne vil flyde meget ud - så start med at bage to.
De skal bages i 6-7 minutter indtil de er gyldne.
Tages ud af ovnen og lægges over for eksempel en kagerulle eller et køkkenrullerør.
Skær jordbærrene i MEGET tynde skiver og anret dem dekorativt på et fad.
Lige inden de skal serveres dryppes lagen henover - men de skal ikke svømme i lagen!
Serveres med hasselnøddekiks og en god kop kaffe!

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.600 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her