Logo

Jordbærtærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordbærtærte

 

Jordbærtærte er en skøn dansk klassiker! Med denne enkle opskrift får du en fantastisk lækker tærte med friske jordbær og en delikat tærtebund.

(4-6 pers.)

 

#

Tærtebund:

150 g hvedemel (ca 2½ dl)

100 g koldt smør

3 spsk florsukker

1 æggeblomme

 

Fyld:

500 g friske eller dybfrosne jordbær

4 spsk jordbærsyltetøj

4 spsk kogende vand

2 blade husblas

Tilbehør: cremefraiche eller flødeskum.

*

 

Smuldr smørret i melet.

Tilsæt sukker og saml dejen let med æggeblomme.

Tryk dejen ud i en tærteform og op langs formens sider.

Stil tærten koldt ca. 1 time.

Bag tærtebunden øverst i ovnen 20-25 min. ved 200 °C til den er gylden.

Læg friske, evt. halverede jordbær ganske tæt på den afkølede bund.

Rør jordbærsyltetøjet op med vand.

Gnid det igennem en sigte.

Tilsæt den udblødte, smeltede husblas.

Hæld det hen over bærrene, lige inden det er stivnet.

 

Den originale jordbærtærte er en dansk dessert- eller kaffekage, lavet af en mørdejsbund overtrukket med chokolade, kagecreme, friske jordbær og slutteligt jordbærglace. Jordbærtærten er den mest solgte kage hos mange bagere.

 


 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.374 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
44603-06-2013 13:19:28 birthe hansen
er man gode venner med husblas så smelt et glas ribsgele og hæld ud over det smager dejligt og ribsen smages ikke.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?