Logo

Jordbærtærte med chokolade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Tærtebund:
150 g hvedemel
100 g koldt smør
3 spsk flormelis
1 æggeblomme

Fyld:
1/2 kg friske jordbær
1/2-1 brev kagecreme
1 lille glas ribsgele eller andet gele
80-100 g mørk chokolade

Tilbehør:
Flødeskum eller cremefraiche

Bagetid 20-25 min. ved 200°C.
Smuldr smørret i melet.
Tilsæt sukker og saml dejen let med æggeblomme.
Stil dejen koldt i ca. 1 time.
Tryk eller rul dejen ud i en tærteform.
Bag tærten til den er gylden og læg chokoladestykker på den varme bund, når tærten er taget ud.
Smør chokoladen ud når den er smeltet.
Lad bunden stå til dagen efter eller nogen timer.
Smør kagecreme på bunden og læg halverede jordbær oven på.
Smelt geléen til den er tyktflydende.
Rør den igennem og pensl den over frugten.
Sæt tærten koldt, til geleen igen er stiv.
Serveres med flødeskum eller cremefraiche.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.462 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hvid chokoladeparfait på mazarinbundEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Vanilleis, hjemmelavet 1En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbær gazpacho med fløde-yoghurtcremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Hvid chokoladeparfait på mazarinbundEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os