Logo

Jordbærtærte med råcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Jordbærtærte med råcreme


Jordbærtærte med råcreme hæver sig højt over jordbær med fløde (der er for svært at udtale for udenlandske gæster) Til 4-6 personer Tilberedningstid: 1 time

#

500 g jordbær

1 lille glas ribsgelé

Mørdej:

150 g (2½ dl) hvedemel

1 spsk melis

1 æggeblomme

125 g koldt smør

Råcreme:

2 dl piskefløde

1 æggeblomme

2 spsk melis

*

1. Skær smørret i terninger, der hakkes i melet.

Derefter smuldrer man med fingrene, til massen ligner reven ost.

2. Tilsæt sukker og æggeblomme og ælt dejen hurtigt sammen.

3. Hvis det er svært at samle dejen, kan man tilsætte 1 tsk isvand.

4. Pak dejen ind i alufolie og læg den i køleskabet 20 min.

5. Smør en tærteform (ca. 23 cm i diameter).

Rul dejen ud til en cirkel lidt større end formen.

Beklæd formen med dejen, dæk den med bagepapir og fyld op med tørrede ærter, bønner eller ris (se bagebønner).

6. Bag bunden i 15 min. på midterste rille i en varm ovn ved 200 °C.

Tag bunden ud af ovnen, fjern papir og »bagebønner« og stil den tilbage i ovnen i 5 min.

7. Lad tærtebunden køle af enten i formen eller på en bagerist.

8. Skyl bærrene og læg dem på tærtebunden.

Smelt ribsgeleen og lad den køle lidt.

Øs den over bærrene. Lad det stivne.

9. Pisk fløden stiv.

Rør æggeblommen med sukker til en æggesnaps og vend fløden i.

Hæld råcremen i en kande og server den iskold til tærten.

 

Tips: »Bagebønner« er en praktisk ting at have klar i køkkenet. Det behøver ikke nødvendigvis være bønner - ris eller tørrede ærter er lige så velegnede. Man bruger dem til bagning af tærtebunde, hvor de sørger for, at bunden ikke hæver. Køb en pose »bagebønner« og opbevar dem i et lufttæt glas. De kan bruges igen og igen.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 577 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Milkshake med jordbær og jordbær med chokoladeDen cremede milkshake med jordbær kan både serveres som dessert og et friskt mellemmåltid....
• Jordbærkoldskal med rugknasBrug en rest tørt rugbrød til lækkert knas til den sommerlige koldskål
• Kærnemælkskoldskål med jordbærNyd en forfriskende kærnemælkskoldskål med skiver af søde jordbær
• Grillet frugt med råcremeI sommerweekender og i ferien er der tid til at grille. Brug eftervarmen til at grille...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!