Logo

Kage med friske sommerbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kage med friske sommerbær


Inviter familien på en smuk og dejlig sommerkage. Kagen er bagt med citron og kokos og pyntet med rød glasur og friske bær.

Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 50 min. Fryse-egnet uden glasur (1 kage eller ca. 12 stykker)

 

#

200 g smør (blødt)

150 g sukker

½-1 stang vanilje

1 økologisk citron

3 æg

150 g hvedemel

1 tsk bagepulver

50 g kokosmel

1 dl mælk

 

Glasur:

200 g flormelis

ca. 1½ spsk eddikelage fra syltede rødbeder eller rødbedefarve (naturlig farve til mad)

 

Pynt:

friske hindbær og blåbær

*

 

Tænd ovnen på 200 °C.

Smør en springform (ca. 24 cm.) med smør.

 

Rør resten af det bløde smør med sukker, til det bliver hvidt.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem i smørblandingen.

Riv det gule af skallen på citronen i smørblandingen.

Rør æggene i et ad gangen.

Bland mel og bagepulver.

Drys det gradvist i dejen.

Pres citronsaft og rør den i dejen med kokosmel og mælk.

Hæld dejen i den smurte springform og sæt den i ovnen.

 

Bag kagen ca. 45 min.

Hvis kagen begynder at blive for mørk, kan ovnen skrues ned til 180 °C de sidste 15 min. af bagetiden - dæk evt. med et løst stykke alufolie.

Bag, til kagen er gennembagt (tjek med en tandstikker) og lad kagen køle lidt af, før formen åbnes.

 

PYNT: Rør glasur af 150 g sigtet flormelis og lidt rødbedeeddike, til den er tyktflydende.

Hæld glasuren ud over kagen.

Rør en lille portion glasur med lidt mere rødbedesaft, så farven bliver mørkere og sæt prikker med den på kagen.

Skyl bærrene og server dem til kagen.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 532 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bradepandekage med sommerbær 2Sommerluksus til hverdag. Hvis du har en lille portion af flere slags bær, så prøv at bage...
• Vaniljedessert med bærEn farvestrålende, frisk og kaloriefattig dessert. Basis er en letsødet, fedtfri kagebund...
• Romtopf - RumtopfSyltetøjet smager dejligt i desserter, og som tilbehør til flødeis
• SofticeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!