Logo

Karamelliseret banan med frisk gurkemeje, chokoladesorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
- med blå ost og vanilje panna cotta - (4 personer)
 
Karamelliseret banan:
2 mellemstore, ikke overmodne bananer
70 g palmesukker
30 g smør
Saft af to lime
1 tsk fintsnittet frisk gul gurkemeje
 
Bananchips:
Sukker, salt og vand
4 tynde skiver banan skåret på langs
 
Chokoladesorbet:
1/2 l vand
170 g sukker
100 g bitter chokolade
 
100 g mørk chokolade
1/2 kanelstang
1/2 vaniljestang
1 spsk Nescafe
1/2 spsk cacao
50 g fuldmoden engelsk Stilton
 
Vanille panna cotta:
1/2 l øko piskefløde
2 spsk 38% cremefraiche
1 stang vanilje
120 g rørsukker
2 blade gelatine
Saft og skal af 1 lille økø citron
 
Banan: Skær bananerne i fire lige store stykker.
Kas­ser endestykkerne.
Varm smørret let gyldent på en pande, tilsæt pal­mesukker og karamelliser.
Vend bananstykkerne i karamellen med gurkemeje.
Tilsæt limesaft, når karamellen begynder at hænge ved bananstykkerne, og bag dem i ca. 10 minutter ved 120°.
Sæt bananstykkerne på højkant i små ringforme eller en terrin beklædt med film - gerne med et let pres på bananerne, så de sætter sig - og afkøl natten over.
 
Bananchips: Kog en lage af sukker, salt og vand og pensl de 4 bananskiver med lagen.
Bag bananski­verne i ovnen ved 100° i ca. 2 timer og køl af.
 
Chokoladesorbet: Hak chokoladen.
Del vaniljestan­gen og skrab kornene ud.
Bland vanilje, sukker, knust kanelstang, Nescafe, cacao og chokolade. Tilsæt vand og varm op, til alt er opløst.
Tilsæt ost og rør sammen.
Lad massen stå til næste dag og passer gennem en "chinoise" eller anden sigte.
Kør massen på ismaskine eller sorbetiere.
 
Vanille panna cotta: Varm fløden op og lad simre ved svag varme i ca. 15 minutter.
Udblød gelatinen i koldt vand.
Afkøl fløden til 50°.
Tilsæt sukker, vanilje, citronskal og -saft samt cremefraiche.
Pres gelatinen fri for væde og smelt den i den lune flødemasse under omrøring, mens massen køles af.
Fyld i små forme, når temperaturen er nede på 25°, så vaniljekornene ikke falder til bunds.
Stil til afkøling i 3 timer i køle­skab.
 
Anretning: Udstik forsigtigt banandesserten og anret med chokoladesorbet, bananchips og vanilje panna cotta.
 
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.242 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• JordbærtærteJordbærtærte er en skøn dansk klassiker! Med denne enkle opskrift får du en fantastisk...
• Abrikoskompot med fire aromaerAbrikoskompot er dejligt tilbehør til mange retter, denne meget søde kompot står meget...
• Kirsebærsorbet af hele bærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• JordbærtærteJordbærtærte er en skøn dansk klassiker! Med denne enkle opskrift får du en fantastisk...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os