Logo

Karamelrand 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
4 æg
1 tsk Vanila
4 dl fløde eller mælk
Karamel:
125 g sukker
2 dl vand
Pynt:
1 dl piskefløde, pisket til skum

Karamel:
sukkeret smeltes på en tør pande over svag varme uden omrøring. Når det bobler og er lysebrunt, hældes det i en randform. Hold på formen med grydelapper og vend og drej den over svag varme, til den er beklædt på alle sider. Den overflødige karamel hældes tilbage på panden. 2 dl vand tilsættes. Karamellen koges over svag varme, til saucen er jævn. Den afkøles.
Æggestand:
hele æg, Vanila og fløde piskes sammen og kan evt. sies, så æggestrengene holdes tilbage. Massen fyldes i den karamelforede randform. Randen stivner i vandbad på ca. 40 min. Den kan stilles på stegepanden i vand, dækket af et låg, der er større end randen, men mindre end panden. Vandet uden om må ikke koge, så bliver æggestanden “øjnet”. Brug derfor svag varme. Randen kan stilles utildækket i bradepanden i vand og stivne ved 115-140 gr.
Randen afkøles, vendes ud og serveres med saucen til. I saucen kan blandes flødeskum.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 961 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hurtig kanelstang med kokosEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Vanillepocherede æbler med MarsalacremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Italiensk isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hurtig æbletærte - opskrift på en nem tærte med æbler og abrikosNår lækkersulten melder sig eller der kommer uventede gæster, er det godt at have en rulle...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!