Logo

Karamelrand 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
4 æg
1 tsk Vanila
4 dl fløde eller mælk
Karamel:
125 g sukker
2 dl vand
Pynt:
1 dl piskefløde, pisket til skum

Karamel:
sukkeret smeltes på en tør pande over svag varme uden omrøring. Når det bobler og er lysebrunt, hældes det i en randform. Hold på formen med grydelapper og vend og drej den over svag varme, til den er beklædt på alle sider. Den overflødige karamel hældes tilbage på panden. 2 dl vand tilsættes. Karamellen koges over svag varme, til saucen er jævn. Den afkøles.
Æggestand:
hele æg, Vanila og fløde piskes sammen og kan evt. sies, så æggestrengene holdes tilbage. Massen fyldes i den karamelforede randform. Randen stivner i vandbad på ca. 40 min. Den kan stilles på stegepanden i vand, dækket af et låg, der er større end randen, men mindre end panden. Vandet uden om må ikke koge, så bliver æggestanden “øjnet”. Brug derfor svag varme. Randen kan stilles utildækket i bradepanden i vand og stivne ved 115-140 gr.
Randen afkøles, vendes ud og serveres med saucen til. I saucen kan blandes flødeskum.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 765 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Æble trifli 1En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbærkage med flødeostcremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Æbletærte med ny smagEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Æble trifli 1En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os