Logo

Kastaniemousse med nøddebunde og appelsinsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Kastanie mousse:
100 g kastaniepurée fra dåse
50 g nougat
2,5 dl cremefraiche 38%
15 g flormelis
¼ stangvanilje ell. 1 knsp vaniljesukker

Nøddebund:
30 g smør
30 g fintsnittede hasselnødder
30 g sukker
30 g honning
20 g hvedemel

Appelsin sauce:
1 appelsin
100 g sukker
2 dl vand
1 ½ cl. Tripple Sec eller Cointreau (appelsinlikør)

Kastaniemousse:
Alle ingredienser lunes under konstant omrøring til de er smeltet sammen (må ikke koge).
Massen hældes op i en skål og stilles koldt, gerne natten over.
En ske lunes i kogende vand og man kugler moussen op med en spiseske til "æg" og anretter disse på tallerkenen med nøddebundene over.

Nøddebunde:
Alt røres sammen og formes som en pølse med en diameter på ca. 4 cm. Stilles koldt til pølsen er skærefast.
Pølsen skæres i 1 cm tykke skiver og trykkes lidt fladere.
Bages i ovn ved 200ºC i ca. 7 min. til de har taget farve.
Afkøles til de er sprøde.

Appelsinsauce:
Appelsinen vaskes, skallerne skæres tyndt og kødes skæres groft.
Koges i vand med sukker og pureres eller blendes.
Stilles koldt.
Ved servering lægges saucen på bunden af tallerkenen.
For farvens skyld, kan man pynte af med sæsonens bær.
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.120 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?