Logo

Kastanjekage med engelsk creme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
8-10 pers.

500 g sød kastanjepure, kan købes på dåse
100 g usaltet smør
4 æg
50 g mandelmel (mandler blendes med eller uden skal)
2 spsk rom
lidt hvedemel og usaltet smør til formen

1. Smør en kageform med en diameter på 25 cm og pudder den med lidt hvedemel.
2. Kastanjepure og smør varmes op i en gryde, rør det godt sammen og køl af til det er lunkent.
3. Del æggene. Rør blommerne i kastanjemassen, rør så mandelmel i og til sidst rommen.
4. Hviderne piskes hårdt med en smule fint salt, de skal være så stive som muligt.
5. Vend hviderne i kastanjemassen til en helt jævn creme.
6. Hæld massen i formen og bag i ca. 40 min. ved 180°.

Engelsk creme
Engelsk creme er en klassiker til kage og frugt og til fx. oeufs a la neige.
6-8 pers. - 3 ½ dl creme

¼ l sødmælk
1 stang vanilje
3 æggeblommer
50 g sukker

1. Skrab kornene ud af vaniljestængerne i en skål, hæld mælken i en kasserolle, kog den op sammen med de tømte vaniljestænger, tag den af ilden og lad den trække i 15 min.
2. Pisk æggeblommerne op med sukkeret og vaniljekornene til en tyk, hvid, homogen masse.
3. Fjern vanilje stængerne, kog mælken op igen, hæld den over i æggemassen under omrøring.
4. Varm cremen op over svag varme under omrøring med en træske, efter ca. 5 min. er blandingen blevet tykkere. Den må ikke koge. Når cremen hænger godt ved skeen, er den færdig. Køl hurtigt cremen ned, bedst i isbad.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.289 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kødruller på spid – cevapcici + Tarteletter med søde bærDenne pikante sydøsteuropæiske specialitet vil mange også kende under navnet cevapcici...
• Blanc manger med frugtBlanc manger er en sød dessert, der som navnet antyder stammer fra Frankrig. Dessserten...
• Marengspie med æblerSå god som denne citrus-æblepie er, bliver den snart en storfavorit. Server den varm eller...
• Kødruller på spid – cevapcici + Tarteletter med søde bærDenne pikante sydøsteuropæiske specialitet vil mange også kende under navnet cevapcici...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!