Logo

Kejserinderis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Grød:
1 dl (85 g) grødris
½ l mælk
½ stk vaniljesukker
 
7 bl. gélatine (husblas)
1 ½ dl hindbærsaft
50 g sukker
1 dl vand
2 bægre æggeblommer
½ tsk vaniljesukker
50 g kandiseret frugt
evt. lidt likør
¼ l piskefløde
 
Mælk koges op med vaniljesukker, tilsæt risene og lad det koge i ca. 30
min., kog det fx. dagen før.
Udblød 2 bl. gélantine i vand, vrid/pres så meget vand af som muligt og
smelt dem i hindbærsaften.
Fyld det i en randform og kom den i køleskabet så det stivner.
Sukker og vand koges op til en sirup
Æggeblomme og vaniljesukker blandes og piskes ved højeste hastighed,
tilsæt den kogende sirup i en tynd stråle, pisk til det er koldt.
Udblød 5 bl. gélantine i vand, vrid/pres så meget vand af som muligt og
smelt dem.
Den kolde rismasse tilsættes fintskårene, kandiserede frugter, der evt. er udblødt i likør.
Rismassen blandes forsigtigt med den let piskede fløde og æggemassen, til sidst vendes den smeltede gélantine i.
Massen kommes i randformen med hindbærgéleen, og sættes i køleskabet til den er stiv ca. 3 timer.
Pyndt den evt. med flødeskum og kandiserede frugter og server evt. med
abrikossauce.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.468 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?