Logo

Kirsebær i brændevin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Conserve du soleil

På Simones hylder bugner glas med hele kirsebær, abrikoser, blommer og hjemmelavede krydderbrændevine. Denne opskrift på kirsebær i brændevin kaldes »conserve du soleil«, fordi hun lader frugten stå i det varme solskin i mindst 40 dage.

1. trin:
750 g søde, mørke kirsebær
1 l 40% frugtbrændevin, finsprit, eau-de-vie eller anden form for alkohol
1 stang vanilje
2 kryddernelliker
1 kanelstang

2. trin:
750 g sure kirsebær
300 g sukker

Giv hver af de søde kirsebær et dask med en træhammer, så skindet revner, men pas på ikke at knuse frugten helt. Læg dem i et stort, steriliseret syltetøjsglas sammen med alkohol og krydderier. Sæt tætsluttende låg på, og lad det stå i 2-3 uger. Derpå filtreres blandingen og hældes på 2 steriliserede 1 kg syltetøjsglas sammen med sukker og de sure kirsebær uden stilke.
Lukkes tæt til og anbringes et solrigt sted (hvis det er muligt) i mindst to måneder, inden der smages på det. Server brændevinslagen i små glas med ske til kirsebærren
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.157 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chokolademousse med blåbærDenne chokolademousse er let og luftig, fordi den er lavet med æggeskum i stedet for...
• Pavlova - marengskage med friske bærEn pavlova er en skøn marengsbund med råcreme, mousse eller flødeskum og friske bær eller...
• Crepes Suzette 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokolademousse med blåbærDenne chokolademousse er let og luftig, fordi den er lavet med æggeskum i stedet for...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!