Logo

Kirsebær i brændevin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Conserve du soleil

På Simones hylder bugner glas med hele kirsebær, abrikoser, blommer og hjemmelavede krydderbrændevine. Denne opskrift på kirsebær i brændevin kaldes »conserve du soleil«, fordi hun lader frugten stå i det varme solskin i mindst 40 dage.

1. trin:
750 g søde, mørke kirsebær
1 l 40% frugtbrændevin, finsprit, eau-de-vie eller anden form for alkohol
1 stang vanilje
2 kryddernelliker
1 kanelstang

2. trin:
750 g sure kirsebær
300 g sukker

Giv hver af de søde kirsebær et dask med en træhammer, så skindet revner, men pas på ikke at knuse frugten helt. Læg dem i et stort, steriliseret syltetøjsglas sammen med alkohol og krydderier. Sæt tætsluttende låg på, og lad det stå i 2-3 uger. Derpå filtreres blandingen og hældes på 2 steriliserede 1 kg syltetøjsglas sammen med sukker og de sure kirsebær uden stilke.
Lukkes tæt til og anbringes et solrigt sted (hvis det er muligt) i mindst to måneder, inden der smages på det. Server brændevinslagen i små glas med ske til kirsebærren
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.261 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?