Logo

Kirsebær i brændevin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Conserve du soleil

På Simones hylder bugner glas med hele kirsebær, abrikoser, blommer og hjemmelavede krydderbrændevine. Denne opskrift på kirsebær i brændevin kaldes »conserve du soleil«, fordi hun lader frugten stå i det varme solskin i mindst 40 dage.

1. trin:
750 g søde, mørke kirsebær
1 l 40% frugtbrændevin, finsprit, eau-de-vie eller anden form for alkohol
1 stang vanilje
2 kryddernelliker
1 kanelstang

2. trin:
750 g sure kirsebær
300 g sukker

Giv hver af de søde kirsebær et dask med en træhammer, så skindet revner, men pas på ikke at knuse frugten helt. Læg dem i et stort, steriliseret syltetøjsglas sammen med alkohol og krydderier. Sæt tætsluttende låg på, og lad det stå i 2-3 uger. Derpå filtreres blandingen og hældes på 2 steriliserede 1 kg syltetøjsglas sammen med sukker og de sure kirsebær uden stilke.
Lukkes tæt til og anbringes et solrigt sted (hvis det er muligt) i mindst to måneder, inden der smages på det. Server brændevinslagen i små glas med ske til kirsebærren
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.965 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hård nougatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ymerdessert med jordbærSå kan det ikke blive nemmere at lave en dejlig og sommerlig jordbærdessert
• Jordbær- og rabarberstrudelEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hård nougatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os