Logo

Kiwiskål - diabetiker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sødt til dessert

Sødt til dessert

 

1¼ dl mælk

50 g groft hvedemel

1 æg

flydende sødemiddel

1 knsp safran

2 spsk hakkede pistacienødder

1 spsk sukkerfri marmelade

12 kiwifrugter

1 flaske mineralvand (0,7 l)

*

A. Kog mælken op, tilsæt melet og lad det små koge i 5 min.

 

B. Kom blandingen i en skål og rør æg og sødemiddel i.

Del blandingen i tre portioner og vend safran, pistacienødder og marmelade i hver tredjedel.

 

C. Form små boller med en teske og lad dem koge i vand i 5 min.

Tag dem forsigtigt op, lad dem dryppe af og køle af.

 

D. Skræl kiwierne, skær dem i små stykker og blend dem med mineralvand.

Hæld det gennem en si og smag til med sødemidlet.

 

E. Fordel kiwi mosen i fire dybe tallerkener og anret bollerne ovenpå.

 

Tips: Tilbered aldrig kiwifrugt med husblas! Forskellige frugtsorter indeholder protein spaltende enzymer, som forhindrer, at husblassen størkner - de bliver til gengæld flydende. Det samme gælder ananas. Ved dåsefrugt er dette ferment ganske vist - som med mange andre stoffer - ødelagt.

 

Per Portion 929/222 kJ/kcal. 7 g protein. 6 g fedt. 29 g kulhydrat. 5 g fibre.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.021 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her