Logo

Klisterris med bananer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
400 g afdryppede, kortkornede ris skyllet i koldt vand og udblødt natten over
2 ½ dl kaffefløde
50 g sukker

50 g smør
4 bananer uden skræl og i skiver på langs
50 g brun farin
3 spsk limesaft

Gør en dampkurv i bambus klar med et musselin- eller osteklæde i, tilsæt risene (en dampkoger i metal eller en si kan også bruge).
Stil dampkurven oven på en gryde med småkogende vand, læg låg på og lad koge i 40-45 minutter, til risene er møre.
Løft risene op med en gaffel og kom dem over i gryde.
Rør fløde og sukker i risene og kog ved meget lav varme under jævnlig omrøring i 15-20 minutter, til væsken er absorberet.
Tag gryden af blusset, stil den til side, men hold den varm.

Karamelliserede bananer:
Smelt smørret i en gryde ved middel varme.
Tilsæt bananer og sauter dem gyldne, mens de hyppigt vendes, i 3-4 minutter.
Tilsæt brun farin og steg videre, til farinen er smeltet, og der dannes en sirupsagtig konsistens.
Dryp limesaft over bananerne og server dem øjeblikkeligt sammen med risene.
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.109 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?