Logo

Kold citroncreme fra Siena

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frisk, cremet og med en smag af sol og sommer. Denne citroncreme stammer fra Siena, der ligger i hjertet af Toscana blandt bløde bakker, olivenlunde, charmerende landsbyer og vinmarker.

Frisk, cremet og med en smag af sol og sommer. Denne citroncreme stammer fra Siena, der ligger i hjertet af Toscana blandt bløde bakker, olivenlunde, charmerende landsbyer og vinmarker. Byen emmer af fordums tid og ser stort set ud, som den gjorde i 1300-tallet. En bid af denne citroncreme, og du føler dig hensat til sol og sommer.

 

4 ladyfingers brækket i mindre stykker

1 dl sød vin eller marsala

4 pasteuriserede æggeblommer

4 pasteuriserede æggehvider

100 g sukker

revet skal af 3 usprøjtede citroner

5 dl piskefløde

evt. lidt kandiseret citronskal

flormelis

Pynt: Friske skovjordbær, hindbær, brombær, blåbær, ribs el. lign.

 

Stænk ladyfingers med vinen.

Pisk æggeblommer og sukker godt og bland citronskallen i.

Pisk æggehviderne i en anden skål, til massen er cremet og hvid.

Vend de piskede hvider i æggeblommeblandingen.

Pisk fløden og vend den i æggeblandingen sammen med de opblødte ladyfingers.

Fyld blandingen i ti forme, der meget gerne må være forskellige, det øger kun charmen.

Kopperne skal rumme cirka 1 dl.

Frys disse i en halv time inden serveringen.

Pynt evt. med hakket kandiseret citronskal, friske bær og et let pudder af flormelis.

 

Tips: Ladyfingers, eller Savoiardi som de også kaldes, er de italienske småkager eller sukkerbrødsstænger, som man især bruger til Tiramisu.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.697 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her