Logo

Koldskål med rugbrød og ribs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Koldskål med rugbrød og ribs

 

Er du knap så pjattet med rugbrød, så kaster du jo bare en håndfuld kammerjunker eller mysli i.

Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 5 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

½ l koldskål (se opskrift nedenfor)

2 skiver groft rugbrød

15 g smør

1 spsk farin

150 g ribs

2 spsk sukker

*

 

Smuldr rugbrødet i grove stykker.

Smelt smørret på en pande ved middel varme og rør farinen i.

Tilsæt rugbrødet og rist det under omrøring til det er gyldent og sprødt.

Bred det ud på et stykke bagepapir og lad det afkøle.

 

Skyl ribsene og rib dem.

Vend dem sammen med sukker efter smag.

Anret koldskålen i skåle eller dybe tallerkener og drys med ribs og rugbrød.

 

# Koldskål

3 æggeblommer

6 spsk sukker

Korn af ½ vaniljestang

5 dl kærnemælk

1 citron

Evt. 2 dl piskefløde

*

Kom æggeblommer, sukker og vaniljekorn i en skål.

Pisk det lyst og luftigt - ca. 3-5 minutter.

Hæld kærnemælk (og evt. fløde) i og pisk det godt sammen med æggesnapsen.

Smag til med citronsaft.

Kom koldskålen på køl i min. 2 timer før servering.

 

Koldskål med rugbrød og ribs

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 651 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?