Logo

Koldskål som Consommé fra det nye køkken

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
med kammerjunkere samt rabarberbavarois og -sorbet
 (4 personer)
 
Consommé:
1 l kærnemælk
1/2 stang vanilje
­Fintreven skal af 1/2 citron
125 g suk­ker
 
Kammerjunkere:
100 g smør
2 æg
1 00 g rørsukker
Stødt kardemomme
1/2 tsk vaniljesuk­ker
Reven citronskal
1 tsk bagepul­ver
150 g me!
 
Sorbet:
2 bdt flotte røde rabarber
1/2 citron
­1/2 stang vanilje
300 g sukker
 
Bavarois:
2 1/2 dl rabarbersaft (fra sorbet!)
4 pasteuriserede æggeblommer
2 blade husblas
2 dl piskefløde
 
Consommé: Kog alle ingredienser op, til kærnemælken skiller.
Tag gryden af blus­set og si forsigtigt gennem et klæde.
Opbevar consommeen på køl.
Kan med fordel laves dagen forinden.
 
Kammerjunkere: Del æggene og pisk hvi­derne stive.
Pisk æggeblommer, smør og rørsukker luftigt.
Vend de øvrige ingredienser i og hviderne til sidst.
Rul dejen til små kugler på størrelse med en valnød, tryk dem flade og bag ved 170º i ca. 15 minutter.
 
Sorbet: Rens rabarberne og del i fire, dæk med vand og kog med vanilje og citron ca. 1 time.
Si rabarberne fra og reducer væsken til 1 liter.
Tilsæt sukker, tag 2 1/2 dl saft fra til bavarois og kør resten på en ismaski­ne.
 
Bavarois: Opvarm rabarbersaften til 85º i ca. 5 minutter og leger med æggeblom­merne til cremet konsistens.
Tilsæt den udblødte husblas og køl af.
Tilsæt stiftpisket fløde.
Fordel bavarois'en i passende forme og stil på køl.
 
Anretning: Anbring bavarois'en på kam­merjunkere. Form sorbeten som et æg og placer den ovenpå. Hæld den kolde con­sommé omkring ved servering. 
 
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.220 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Frysning af isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sprød æbletærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hindbær- og citronparfaitEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Frysning af isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!