Logo

Kræmmerhuse med flødeskum og hjemmelavet syltetøj

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kræmmerhuse med flødeskum og hjemmelavet syltetøj

 

Denne gammeldags sommer-dessert kan fyldes med hjemmelavet syltetøj eller sæsonens friske bær.

4 personer. Arbejdstid: 1 time. Koge/bagetid: 30 min.

 

#

Kræmmerhuse:

3 æg

150 g sukker

125 g hvedemel

½ dl vand

 

Hindbærsyltetøj:

500 g friske hindbær

225 g sukker

½ vaniljestang

 

Fyld:

4 dl piskefløde

*

 

Pisk æg og sukker godt sammen i en skål, og rør mel og vand i.

Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og smør dejen til tynde ovale kager med en ske - højst 4 kager på samme plade.

Bag kræmmerhusene i ovnen ved 200 °C i ca. 8 min., til de er gyldne.

Form kagerne til kræmmerhuse, mens de er varme, og lad dem køle af.

Opbevar i en kagedåse.

 

Bland hindbær og sukker i en gryde.

Flæk vaniljestangen, og rør korn og stang i gryden.

Giv det et opkog, og lad det småkoge til syltetøjet begynder at tykne.

Skold et glas, og hæld det varme syltetøj i glasset.

Luk med låg, og stil glasset et køligt sted, til det skal bruges.

 

Server kræmmerhusene med flødeskum, og lad selv dine gæster komme syltetøj på toppen.

 

TIPS: Du kan også købe færdige kræmmerhuse. Servér evt med frisk frugt i stedet for syltetøj.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 434 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?