Logo

Krydret æble moussaka med nøddefars

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
500-550 g aubergine
salt
olivenolie
rasp
smør
 
Nøddefars:
3 dl hakkede nødder (fx cashewnødder)
3 madæbler
1 løg
1 fed hvidløg
1 1/2 dl fløde
saft af en citron
1/2 tsk muskat
1/2 tsk oregano
1/2 tsk kanel
1/2 tsk koriander
 
Skyl auberginerne og befri dem for stilk og blade.
Skær dem i 1/2 cm tykke skiver på langs.
Læg skiverne i et fad, drys dem med salt og læg dem i pres med et fad
over. (Det fjerner den bitre smag).
Skyl æblerne, befri dem for stilk og kernehus og riv æblerne groft.
Pil løget, finhak det.
Bland de hakkede nødder med æblestykker og løgstykker.
Rør fløde og krydderier i og drys med lidt salt.
Dup aubergineskiverne tørre (brug køkkenrulle) og gnid dem med olie på
begge sider.
Steg aubergineskiverne gyldne på begge sider i olien.
Læg dem på et stykke køkkenrulle efterhånden som de er færdige.
Sæt ovnen på 180ºC, smør et ovnfast fad med smør og drys med rasp.
Beklæd det med aubergineskiver.
Fordel æblenøddefarsen over.
Dæk med de sidste aubergineskiver.
Drys med rasp og kom smørklatter øverst.
Sæt fadet i ovnen i 1 time.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 697 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Valnøddeis med appelsinsalatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Is med varm chokoladesauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Æble-cobbler med blåbærEn cobbler er en amerikansk, ovnbagt dessert med frugt, der helt eller delvist er dækket...
• Valnødde-isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os