Logo

Kræmmerhuse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
2 æg
1 1/4 dl sukker
100 g hvedemel
100 g smør

På bagsiden af bagepapir tegner du ringe på ca 12 cm i diameter, brug evt en underkop , og vend så papiret om.
Pisk de hele æg godt.
Tilsæt sukker og pisk, til æggemassen er let og luftig.
Fold forsigtigt hvedemel og halvsmeltet smør i med en dejskraber, der må ikke røres for meget.
Smør et tyndt lag ud i de markerede ringe.
Bag kagerne ved 200ºC i ca 5 minutter, til de er lysegule i kanten.
Tag pladen halvt ud af ovnen og fold dem en efter en om hånden til et kræmmerhus.
Sæt dem straks i et glas eller flaske, til de stivner. ( Da processen skal gå hurtigt, er det vigtigt at øve sig i at lave kræmmerhuse af et stykke papir først).
Hvis dejen afkøles så meget, at den ikke kan bøjes, skubbes pladen ind i ovnen igen, for at kagerne kan blive bløde.
Opbevar kræmmerhusene i dåser med tætsluttende låg, som stilles et
lunt sted.
Umiddelbart før servering fyldes kræmmerhusene med is eller
flødeskum og pyntes med gele eller syltetøj.
For at kunne nå at forme kræmmerhusene skal de være tynde og
varme.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.198 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bavarois med vanille og syltet ingefærBavarois er en slags stivpisket vaniljecreme. I denne opskrift laves den også med syltet...
• Marengs med yoghurtcreme og frugt - alletiders lækre dessertFantastisk flot, lækker og let marengs med yoghurtskum og frisk frugt. Så let og en oplagt...
• Butterdejstærter med jordbær og vaniljecremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Bavarois med vanille og syltet ingefærBavarois er en slags stivpisket vaniljecreme. I denne opskrift laves den også med syltet...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os