Logo

Krydret is-parfait der tilberedes uden brug af ismaskine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Krydret is-parfait der tilberedes uden brug af ismaskine

 

Parfait er en flødeis, der tilberedes uden brug af ismaskine. Æg/æggeblommer piskes til en tyk creme med sukker eller sukkerlage og vendes med letpisket flødeskum inden isen fryses det kaldes også en "støbt" is.

Parfait opskrift - du får en nem og hurtig is, der kan kombineres som du lyster. Perfekt til fødselsdage eller dage hvor der skal hygges.

Arbejdstid: 25 min. Indfrysningstid: ca. 3 timer Kogetid: 3-4 min. Til ca. 6 personer.

 

#

4 pasteuriserede æggeblommer

100 g sukker

½ dl bitter (fx Gammel dansk)

5 dl piskefløde (let pisket flødeskum)

 

Karamelliserede valnødder:

75 g sukker

100 g valnøddekerner

1 stykke bagepapir + 1 tsk olie

*

 

Pisk æggeblommerne skummende med sukker i ca. 10 min. med en elpisker.

Rør forsigtigt bitter i æggemassen og vend flødeskum i med en dejskraber.

Hæld cremen i en randform og sæt den straks i fryseren i min. 3 timer, til isen er stivnet.

 

Smelt sukker til lys karamel på en pande og tilsæt valnødder.

Rør rundt og hæld massen ud på et stykke bagepapir smurt med olie.

Skil nødderne fra hinanden.

 

VED SERVERING: Dyp randformen i en skål med varmt vand.

Læg et fad ovenpå og vend rundt, så randformen kan løftes af.

Anret isen med karamelliserede valnødder.

 

TIPS: Det er vigtigt at bruge pasteuriserede æg/æggeblommer, da iscremen ikke varmebehandles.

 

Krydret is-parfait der tilberedes uden brug af ismaskine

Se flere dejlige desserter her


Parfait dækker over to typer isdesserter. I Frankrig, hvor retten stammer fra, laves parfait med creme, æg, sukker og sirup for at skabe en vaniljecreme-lignende puré, der ikke nødvendigvis serveres i et glas.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 167 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Vafler med solbær-chokoladeisSolbær og chokolade er et skønt match. Kom en kugle eller to ; en sprød vaffel, og...
• Tiramisu-islagkageHvis du også er vild med den klassiske italienske dessert med en skøn smag af kaffe, så...
• Karamelis med valnødderDesserten skal være en hjemmelavet karamel is med valnødder
• RejemousseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os