Logo

Kvarkroulade med jordbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kvarkroulade med jordbær

 

En roulade behøver ikke være en tør en fra tankstationen - du kan nemlig nemt bage den selv.

1 roulade til 8-10 personer. Arbejdstid: ca. 45 min. Bage/smeltetid: ca. 8 min. Hviletid mindst 1 time. Arbejdstid: 40 min.

 

Rouladebunde:

3 æg

100 g sukker

75 g hvedemel

½ tsk bagepulver

2 spsk kakao

1 spsk rørsukker eller sukker

 

Kvarkfyld:

400 g kvark eller fromage frais

100 g flormelis

1-2 tsk fintrevet limeskal

1 stang vanilje

4 blade husblas

2 spsk citronsaft

 

Tilbehør:

3 dl piskefløde

500 g jordbær

*

Pisk æg og sukker tykt og luftigt i ca. 10 min med en håndmikser.

Sigt mel, bagepulver og kakao sammen, og vend det i æggemassen med en dejskraber.

Smør dejen ud i en firkant på ca. 35x30 cm på en bageplade med bagepapir.

Bag rouladebunden ved 200 °C varmluft i 7-8 min til den er lidt lysebrun i kanterne.

 

Drys et nyt stykke bagepapir med sukker.

Vend rouladebunden ud på sukkerpapiret, så bagsiden af det brugte bagepapir vender opad.

Kom vand på hænderne, og dup vanddråber på bagepapiret.

Vent et par min, og træk papiret af.

 

Rør kvark med flormelis, citronskal og kornene af vaniljestangen.

Udblød husblasbladene i koldt vand i 5 min.

Knug vandet ud, og læg husblassen i en skål med citronsaft.

Sæt skålen over et varmt vandbad, sluk for vandet, og lad blandingen smelte.

Pisk husblasblandingen i en fin stråle i kvarkblandingen.

Pisk kraftigt, og sæt kvarkcremen i køleskab i 10-15 min., til den er smørbar og har cremet konsistens.

 

Smør kvarkcremen på rouladebunden.

Rul den sammen til en roulade, og pak dem stramt ind i bagepapiret.

Læg sammenføjningen nedad, og sæt rouladen i køleskab i mindst 1 time.

Pisk fløden til skum, og fyld flødeskummet i en sprøjtepose med stjernespids.

Pynt rouladen med flødeskum og stykker af jordbær.

Skær rouladen i skiver, og server dem straks evt. med flere jordbær.

 

TIPS: Du kunne jo lave en variant med rabarber, æbler, pærer, brombær, ribs eller – som her – jordbær? Halløj hvor er det en lækker kage altså! Kombinationen af sød kagebund og syrlige bær.

Uhm – helt perfekt, hvis du spørger mig?

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.189 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her