Logo

Kvarksouffle med salvie-is og hindbær-rabarberkompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
 
Kvarksouffle:
1 spsk limesaft + evt. -skal
100 g sukker
200 g kvark
3 æg
2 æggehvider
Citronolie og sukker til formene
 
Salvie-is:
8-10 fintsnittede ananassalvieblade
75 g sukker
1/2 l. sødmælk
5 æggeblommer
1 tsk citronsaft
1 knsp. salviesalt (Se: Krydderurtesalte)
 
Hindbær-rabarberkompot:
160 g friske hindbær
2 stængler rabarber
100 g sukker
2 dl vand
1 stang vanilje
10 stilke citronmelisse eller citronverbena
 
Dekoration: 4 salvieblade,  lidt æggehvide, 1 spsk sukker
 
Salvie-is: Varm mælken i en stålgryde eller ovnfast porcelænskål til 80ºC og tilsæt de fintsnittede          ananassalvieblade.
Hold temperaturen i 4-5 minutter og træk derefter gryden af blusset. Tilsæt æggeblommerne og pisk i moderat tempo, til massen danner "bånd" (saucekonsistens).
Tilsæt citronsaft og salviesalt.
Si cremen og frys den, gerne på maskine.
Når den har softice konsistens, hældes den i forme og fryses natten over.
 
Hindbær-rabarberkompot: Skyl rabarberne godt og skær dem i små bjælker.
Kog vandet op med vanilje og citronmelisse.
Lad afkøle en anelse og tilsæt rabarber­stykkerne.
Lun logen, til rabarberne er næsten møre.
Tag dem op og lad lagen afkøle til stuetemperatur.
Læg rabarberstykkerne i 4 små cocotter.
Si lagen over, så den lige dækker rabarberstykkerne.
Top op med friske hindbær.
 
Dekoration: Pensl bladene med æggehvide og vend dem i sukker.
Tør dem i ovnen ved 80º i 1 time.
 
Kvarksouffle: Pisk 75 g sukker + de hele æg meget skummende.
Vend kvark, limesaft og evt. limeskal i.
Pisk æggehviderne stive med 25 g sukker og vend det i æggemassen. Fordel dejen i 4 oliesmurte og sukkerdryssede souffleforme og bag dem
ved 160ºC i 7-8 minutter.
Skal serveres øjeblikkeligt på varme undertallerkener.
 
Anret isen med et sprødt krystalliseret salvieblad på toppen og server de varme souffleer straks.
 
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.181 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Brombæris med hvid chokoladesauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Mørbrad Florentine + Fransk mokkamousseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokoladeglaseret nødderand med vanilleparfait og hindbærsauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Brombæris med hvid chokoladesauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os