Logo

Le Blanc- Manger de Pomme-Reinette au Caramel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

(Æblemousse med karamelcreme)
(10 personer)
 
Æblemousse:
1 l cider
200 gram æblemos (gem skrællerne fra æblerne)
240 gram æggehvide
300 gram melis
1 dl vand
10 blade gelatine
2 dl Calvados
5 dl piskefløde
2 Bisquitbunde
 
1. Cideren koges ind til 1 dl
2. Vand og melis opvarmes til 135ºC til sukkerlage.
3. Gelatinen smeltes i Calvados.
4. Gelatine, æblemos og cider blandes.
5. Hviderne piskes næsten stive, til­sættes dernæst forsigtigt den varme sukkerlage (lidt ad gangen), mens der stadig piskes.
6. De stiftpiskede hvider blandes for­sigtigt med æblemosen.
7. Til sidst "mænges" den piskede flø­de FORSIGTIGT i moussen.
8. Bisquitbundene skæres i små tern.
9. Æblemoussen fyldes halvt op i por­tionsforme, dernæst et lag brød-tern, "og formen fyldes helt op med æble­mousse.
Sættes koldt, til moussen er stiv.
 
Karamelcreme:
250 gram sukker
1/2 l piskefløde
3 1/2 dl piskefløde
 
1. Sukkeret skal næsten brænde.
1/2 l piskefløde tilsættes, koger op og tages fra varmen.
Dernæst tilsættes 3 1/2 dl piskefløde.
2. Cremen sættes på køl.
 
Anretning:
1. Kog en sukkerlage af 1 dl vand og 50 gram melis. Køles af.
2. Papirstynde skiver æble lægges i sukkerlagen et par timer.
Lægges bag­efter på bagepapir et tørt sted, såæblerne kan tørre. De bliver stive.
3. Skrællerne fra æblerne til moussen vendes i melis og frituresteges.
Det gør ikke noget, at æbleskrællerne er blevet brune.
De må ikke lægges i vand, da frituren så sprøjter.
4. På en tallerken lægges den kolde karamelcreme.
Den stive æblemousse vendes ud.
Æbleskiverne stikkes ind i moussen i vifteform.
Til sidst pyntes med de friturestegte æbleskræller.

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.445 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rådhuspandekager 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Gammeldags vanillebuddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Stikkelsbær sneEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rådhuspandekager 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os