Logo

Licorice Parfait with Lime Syrup

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Luke Mangan: Også denne er en af mine signaturretter, som jeg slet ikke kan gøre mere ved. Her er der tale om et flot ægteskab mellem de forskellige smagsgivere!  (6 personer)
 
Limesirup:
250 g sukker
2 ½ dl vand
Saft og skal af 1 lime
Limebåde befriet for hinder og kerner
 
Lakridsparfait:
3 dl fløde
50 g blød sort lakrids
2 æg fra fritgående høns
1 æggeblomme
2 tsk glukose
60 g sukker
2 spsk Pernod
 
Limesirup: Bring vand og sukker i kog og rør rundt, til sukkeret er opløst.
Tag gry­den af blusset og tilsæt limesaft og strimlet limeskal.
Rør rundt og stil på køl.
 
Lakridsparfait: Varm fløde og lakrids forsigtigt op i en gryde, uden at det går i kog, til lakridsen er meget blød.
Kør massen på en food processor og hæld den gennem en fintmasket si, så eventuelle lakridsstykker fjernes. Stil på køl.
Pisk æg, æggeblomme, glukose, sukker og Pernod til en skummende lys sabayonne i et vandbad.
Tag gryden af vandbadet og pisk videre, til cremen er kølet lidt af.
Vend halvdelen af sabayonnen i lakridseremen og fold derefter resten i. Fordel i 6 små forme eller en stor og stil på frost.
 
Servering: Dyp formene i kogende vand i et par sekunder og vend parfaiterne ud.
Dekorer med limesirup eller server den i en kande a part.
Pynt med limebåde.
 
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.298 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?