Logo

Lime- og chokoladeterrine med Mojito-gelé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

# Ingredienser

Lime- og chokoladeterrine med Mojito-gelé varm salat med ananas og banan, karamelliseret sort peber og ananas-pebersorbet.
 
Chokoladebund:
60 g sukker
25 g vand
1 æg
20 g banan­tern
45 g smør
70 g mørk chokolade (min. 55% cacao)
 
Kog sukker og vand i 2 minutter.
Kør hakket chokolade, tempereret smør i tern og æg på en blender og tilsæt den varme sukkerlage i en tynd stråle til en homogen masse.
Vend banantern i.
Hæld dejen i en ca. 20 cm lang og 5 cm bred form og bag bunden ved 150 °C i 8 minutter. 

Stil til afkøling.
 
Mojito-gelé:
2 cl hvid rum
2 lime
5 mynteblade
50 g sukker
6 cl vand
2 blade husblas
 
Kog sukker, limesaft og vand op og opløs husblas.
Køl ned til ca. 37º og bland finthak­ket mynte, rom og reven limeskal af ½ lime i.
Hæld siruppen ud på plastfilm i en rekt­angulær form a ca. 20 x 10 cm og stil til afkøling.
Læg denne geleplade ind i den form, som terrinen skal tilberedes i, så geleen går lidt op ad begge sider.
 
Lime og hvid chokolade bavaroise:
2 æggeblommer
3 dl fløde
25 g sukker
1 lime
150 g hvid chokolade
2 blade husblas
 
Kog en creme anglaise af æggeblommer, ½ dl fløde, smeltet husblas og sukker, til­sæt chokolade, limesaft og reven limeskal.
Pisk resten af fløden til skum og vend den i chokoladecremen, når den er under 30°.
Fyld terrinen med cremen og læg chokolade­bunden på toppen.
Stil terrinen koldt i min. 3 timer og vend den ud ved servering.
 
Ananas og sort pebersorbet:
½ god ananas
50 g sukker
½ dl vand
½ tsk sort peber
 
Kog sukker og vand op og stil koldt.
Skræl ananassen, skær i grove tern og frys dem.
Kør ananastern på foodprocessor med sort peber og spæd med sukkerlage til fin sorbetkonsistens lige inden servering.
 
Banan- og ananassalat med sort peber:
½ moden banan
½ god ananas
50 g suk­ker
½ tsk sort peber
2 cl brun rom
 
Skær banan i skiver og ananas i tern.
Varm en pande op og kom ananastern og sukker, rom og peber i.
Lad sukkeret kara­mellisere omkring ananasternene.
Vend bananskiverne i, når væsken næsten er helt forsvundet.
Server salaten ved siden af chokoladeterri­nen med sorbeten til.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.205 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad er vigtigst efter valget?





Effektiv reklame - klik her