Logo

Limeis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ¼ dl sukker
½ dl vand
3 dl mælk
3 dl piskefløde
1 tsk vaniljesukker
¼ tsk salt
reven skal af 1 limefrugt
saft af 2 limefrugter
eventuelt 2 dråber grøn frugtfarve
 
Kog vand og sukker.
Lad sukkerlagen blive helt kold.
Bland mælk, piskefløde, vaniljesukker og salt i den kolde sukkerlage.
Smag til med fint reven limeskal, limesaft og eventuelt frugtfarve.
Bland det hele godt sammen.
Hæld ismassen i en ismaskine.
Lad den køre ca. 30 minutter, til ismassen er som let grødis.
Hvis man ikke har en ismaskine, kan man sætte skålen i dybfryseren, og
røre rundt med jævne mellemrum.
Kom ismassen i en aflang form.
Pres isen godt til og slå formen et par gange mod køkkenbordet.
Dæk formen med alufolie og stil den i fryseren i ca. 3 timer.
Forbered eventuelt hertil 2 - 3 dage i forvejen.
Lad isen stå i køleskab i ca. 30 minutter inden serveringen.
Anret isen i fine kugler på glasasietter.
Pynt med reven limeskal og eventuelt citronmelisse.
 
Tips: Da der ikke er æggeblommer i isen, bliver den bedst i en ismaskine. Ellers skiller den meget let.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.817 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her