
 
"Salzburger
Nockerl" er en sød specialitet fra Salzburg-området. 
Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: 30-40 min. 4 personer 
 
#
½ stang vanilje 
50 g blødt smør 
50 g sukker 
4 æg 
25 g hvedemel 
1 dl mælk 
2-3 spsk smør (til
formen) 
Pynt: flormelis 
*
 
Skrab kornene ud af
vaniljestangen og pisk dem sammen med smør og sukker til en luftig creme. 
Del æggene i blommer
og hvider. 
Pisk æggeblommerne i
smørcremen en ad gangen. 
Sigt melet i dejen
og rør mælken i. 
Pisk æggehviderne
stive og vend dem i dejen. 
Hæld dejen i et
smurt ovnfast fad og sæt det i ovnen ved 225 °C. 
Bag i ca. 35 min.,
til overfladen er gylden, og desserten er gennembagt. 
Drys med sigtet flormelis
og server straks. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin