Logo

Ostesoufflé med salat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ostesoufflé med salat

 

Soufflé er en meget elegant æggeret. Den hæver op og bliver luftig, men den holder ikke så længe. En souffle skal derfor sættes på bordet straks efter bagning. Portionsserveringer er lettere at styre end store souffleer. Disse ostesouffléer er fine til fx brunch eller i stedet for ost til en middag. Server en frisk salat til.

Arbejdstid: 40 min. Bagetid: ca. 30 min. Ikke fryseegnet. (5-6 personer)

 

#

4 æg (delt i blommer og hvider)

25 g smør

30 g hvedemel

2½ dl mælk

salt og friskkværnet peber

½ tsk paprika

50 g mild ost (revet)

1 spsk friskrevet parmesanost

1 spsk smør (blødt)

2 spsk rasp

 

Salat:

1 krølsalat

1 bakke babyspinatblade

1 fennikel (fintsnittet)

100 g valnøddekerner (groft hakkede)

1 spsk citron

2-3 spsk jomfruolie salt og peber

*

 

Sæt en bageplade i ovnen og tænd på 175 °C.

Smelt smør i en gryde og rør hvedemel i.

Tilsæt gradvist mælk, og kog ved svag varme 3-4 min. under omrøring.

Lad afbagningen køle ned, til den er fingervarm.

Tilsæt krydderier, ost og æggeblommer.

Pisk æggehviderne stive og vend dem i med en dejskraber.

 

Smør portionsforme med blødt smør og drys med rasp.

Fyld formene ¾ op med dej.

Sæt formene på den opvarmede bageplade og bag dem ca. 30 min.

Ovndøren må ikke åbnes de første 20 min.

Tjek evt. med en tandstikker i midten af en soufflé: hvis der er rå dej på, skal den bage videre.

Tag de bagte ostesouffléer ud af ovnen og sæt dem over på et opvarmet fad så falder de ikke så hurtigt sammen.

Server straks sammen med en salat blandet af krølsalat, spinatblade, fennikel og valnødder og vendt med citronsaft, olie, salt og peber.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.614 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her