Logo

Mørbradbøf med Karry-asparges + Skovmærkegelé med jordbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Asiatiske krydderier som karry og kokos sætter ikke bare fut i de milde asparges og gulerødder, men også i stofskiftet og Skovmærkegelé med jordbær - en spise for guderne!

Mørbradbøf med Karry-asparges

Asiatiske krydderier som karry og kokos sætter ikke bare fut i de milde asparges og gulerødder, men også i stofskiftet

 

500 g hvide asparges

250 g friske gulerødder i bundt

1 løg

1 rød chili

20 g smør

2 spsk karry

1,25 dl grønsagsfond

2 dl kokosmælk

1-2 spsk limesaft

salt og hvid peber

4 mørbradbøffer à 60 g

1 spsk olie

*

A. Skræl aspargesene og gulerødderne.

Skær eller bræk de træede ender af aspargesene af.

Hak løget. Halver chilien, udkern den og skær den i små terninger.

B. Smørret smeltes i en gryde.

Løg og chili steges glasagtige.

Asparges og gulerødder tilsættes og svitses med et øjeblik.

Drys karry over og hæld grønsagsfonden ved.

Lad grønsagerne koge under låg ved middel varme i 12 minutter.

Kokosmælken tilsættes, og det hele koges uden låg i 3 minutter.

Der krydres med limesaft, salt og hvid peber.

C. I mellemtiden drysses mørbradbøfferne med salt og peber og stikkes eventuelt på spid.

De steges på en pande i varm olie i 3-4 minutter på hver side og serveres til grønsagerne.

Pr. portion: 32 g protein. 33 g fedt. 11 g kulh. = 469 kcal-1966 kj

Madopskrift billede

Tips: Det er blandingen, der gør det; KARRY Det aromatiske gule pulver er en blanding af op til 20 forskellige krydderier eller mere: deriblandt gurkemeje, ingefær, kardemomme, peber, koriander, allehånde, paprika, kanel, muskat, spidskommen og bukkehornsfrø. Alt efter sammensætning smager den mildt eller stærkt.

--

 

Madopskrift billede

Skovmærkegelé med jordbær

I Tyskland kalder man den gode gamle bævrende dessertgelé for "Götterspeise" - altså en spise for guderne! (købes i Tyskland)

Til 4 portioner: Tilberedning: 30 min. (plus tid til afkøling)

5 blade husblas

2,5 dl æblesaft

2,5 dl hvidvin (til børn kun æblesaft)

80 g sukker

400 g jordbær, små

1 håndfuld skovmærke

*

A. Læg husblassen i blød.

Kog frugten i saft og vin 1-2 minutter.

Kom de opblødte husblas, sukkeret og citronsaften op i en skål.

Rør rundt så alt sukker og husblas opløses.

B. Dessertgeleen fyldes på 4 glas sammen med jordbærrene og stilles koldt i yderligere 2-3 timer.

Vaniljesauce passer til.

Pr. portion: 3 g protein, 1 g fedt, 32 g kulh. = 197 kcal (826 kj)

Tips: En gelé laves af 1 blad husblas, 1 dl saft og 100 gram frugt/bær.

Sukker blandes i efter behag. Det meste frugtgele har godt af at få tilsat lidt citron, for at give det lidt bid, fx 1 tsk per dl saft.

Du kan ikke lave gelé af frisk kivi og ananas saft. Der er enzymer i, som ødelægger geleringsevnen. Så de skal koges først.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.203 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rabarber-ingefærkage med yoghurt-vaniljedipDe saftige rabarberkager er syrlige, søde og krydret med ingefær. Det er et forfriskende...
• Flamberede bananer 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Romfromage med syltede kirsebærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rabarber-ingefærkage med yoghurt-vaniljedipDe saftige rabarberkager er syrlige, søde og krydret med ingefær. Det er et forfriskende...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!