Logo

Mørdejsskal med brombær og is

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

4 kageskaller af mørdej:
150 g hvedemel
125 g smør
75 g sukker
1 æg
 
Marengs:
4 æggehvider
400 g flormelis
 
Brombærcoulis:
250 g brombær
50 g flormelis
 
Kagecreme:
4 dl sødmælk
40 g sukker
2 æggeblommer
25-30 g cremepulver (vanilje)
 
Tilbehør:
12 kugler vaniljeparfait
citronmelisse
brombær
brombærcoulis
 
Kageskaller: Melet lægges på et bord og formes så der dannes en fordybning i midten.
Heri hældes sukker og ægget. Det æltes godt sammen.
Herefter æltes smørret i blandingen.
Den færdige mørdej skal være "glat".
Hviler i køleskab i mindst 4 timer.
Dejen rulles tyndt ud og kageskalleforme beklædes med dejen.
Skallerne bages i ovn ved 200ºC, til de er smukt lysebrune.
Tages ud og afkøles.
 

Kagecreme: Lidt af mælken piskes med halvdelen af sukkeret, æggeblommer og cremepulver.
Resten af mælken og sukkeret koges op og hældes i æggemassen lidt ad
gangen.
Det hele koges godt igennem under kraftig piskning og afkøles.

 
Marengs: Æggehvider og sukker piskes til en let og luftig masse.
Coulis: Brombær og flormelis blendes.
Kagecremen fordeles i de 4 kageskaller. Brombær lægges ovenpå.
Marengsmassen smøres på med palet og der drysses med flormelis.
Mørdejsskallerne bages i en forvarmet ovn ved 180ºC, i 10-12 minutter, til de er let gyldne.
Tages ud og anrettes på tallerkener med brombærcoulis og 3 kugler
vaniljeparfait.
Pynt med friske brombær og citronmelisse.
 
Tips: Mørdejsskallerne kan laves i god tid og fryses. Når de skal bruges,
tages de blot ud af fryseren 20 minutter før brug.
Der kan anvendes alle slags bær til denne dessert. Brug sæsonens bær.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.036 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pære med hvid darjeeling og kakaosorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Elegant jordbærsorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Rabarber-tiramisu med bagt hvid chokoladeTiramisuens lækre, bløde konsistens har vi bevaret i denne nyfortolkning af den klassiske,...
• Pære med hvid darjeeling og kakaosorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os