Logo

Mørk chokoladefondue med pocherede pærer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Pærer med rosmarin og vanilje og smukt formede iskugler dyppes i en himmelsk chokoladefondue - lige til at spise!
4-6 portioner

200 g mørk chokolade
3/4 dl stærk sort kaffe
75 g blødt rørsukker
1 1/4 dl piskefløde
små faste kugler vaniljeis pyntet med kandiserede violer serveres til

Pocherede pærer:
saften af 1 citron
90 g sukker blandet med 2 tsk vaniljesukker
1-2 friske rosmarinkviste
12-18 små pærer eller 4-6 store pærer

Tips:
- Brug en melonske i stedet for en isske til at forme små iskugler. Dyp skeen i varmt vand mellem hver kugle.
- Sørg for, at iskugleme er meget faste, før du serverer dem. Læg dem på et metalfad, mens du graver kuglerne ud, og stil fadet i fryseren i mindst 1 time, inden du serverer iskuglerne.

Lav de pocherede pærer ved at hælde citronsaft, sukker, rosmarinkviste og 3 dl vand i en gryde, der er stor nok til, at alle pærerne kan stå i et enkelt lag på bunden. Bring siruppen i kog, rør indimellem rundt for at være sikker på, at sukkeret opløses i vandet.
Skræl pærerne. Hvis du bruger store pærer skal de halveres, men sørg for, at stilkene ikke ødelægges. Sæt pærerne ned i den kogende sirup og øs noget væske over, så frugterne dækkes.
Lad pærerne koge i 5-10 minutter afhængig af deres størrelse og modenhed, øs siruppen over dem og vend dem flere gange, indtil de er lige netop møre. Flyt pærerne over på et fad og fjern rosmarin kvistene fra siruppen. Pil et par spiseskefulde rosmarinblade af kvistene, rør dem i siruppen og lad den køle af.
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den forsigtigt i en skål over en gryde med
varmt, men ikke kogende vand. Tilsæt kaffe og sukker og varm op, uden at røre rundt,
indtil chokoladen er smeltet.
Rør fløden i og varm forsigtigt op. Hæld chokoladesaucen i en fonduegryde over en brænder på bordet. Brænderen skal være skruet ned.
Server pærer og sirup sammen med iskuglerne; dyp i den varme chokoladesauce.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 641 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Vanilleis med Mors StoutEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbær DessertEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Æblekage med rugbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Vanilleis med mandelflødeskumEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os