Logo

Blommesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Her er opskriften på en lækker og til stærk blommesauce, indeholdende chili. Lav saucen i juli-oktober hvor det er sæson for danske blommer - og danske blommer smager bare bedst.

 

½ kg udstenede blå blommer
1 stort skrællet æble i tern – fx Gråsten
½ dl vand
1 dl vineddike
150 g sukker
1 finthakket rød chili
1 tsk korianderfrø
1 tsk fennikelfrø
3 cm hel kanelstang

*

Bring blommer, æble og vand i kog for ganske svag varme.
Når æblet næsten er kogt ud tilsættes de øvrige ingredienser og saucen koger ca. ½ time.

Tag evt. kanelstangen op.
Pisk saucen med et piskeris til den er nogenlunde jævn, juster evt. konsistensen med lidt vand og smag til med sukker eller eddike.

Tips: Der bliver ca. ½ l sauce – rigeligt til 8 personer.

Lav evt. en større portion og opbevar den på glas med tætsluttende låg. Den kan fint holde en måneds tid i køleskabet.

Saucen kan også koges på hvidvin i stedet for eddike. Tilsæt så kun sukker for at justere den sursøde balance til sidst.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.287 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her