
 
½ kg udstenede blå blommer 
1 stort skrællet æble i tern – fx Gråsten 
½ dl vand 
1 dl vineddike 
150 g sukker 
1 finthakket rød chili 
1 tsk korianderfrø 
1 tsk fennikelfrø 
3 cm hel kanelstang 
*
Bring blommer, æble og vand i kog for ganske svag varme. 
Når æblet næsten er kogt ud tilsættes de øvrige ingredienser og saucen koger ca. ½ time. 
Tag evt. kanelstangen op. 
Pisk saucen med et piskeris til den er nogenlunde jævn, juster evt. konsistensen med lidt vand og smag til med sukker eller eddike. 
Tips: Der bliver ca. ½ l sauce – rigeligt til 8 personer. 
Lav evt. en større portion og opbevar den på glas med tætsluttende låg. Den kan fint holde en måneds tid i køleskabet. 
Saucen kan også koges på hvidvin i stedet for eddike. Tilsæt så kun sukker for at justere den sursøde balance til sidst.