Logo

Maltbolche iscrème med paprika og saltede peanuts

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
(6 personer)
 
Maltbolsje iscrème:
6 pasteuriserede æggeblommer
2 1/2 dl mælk
2 1/2 dl fløde
100 g knuste maltbolcher
90 g hakket lys chokolade
1 knsp lakridspulver
1 knsp paprika
 
Kondenseret mælk:
1 dåse kondenseret mælk
 
Cacaoflammer:
50 g glukose
100 g fondant pulver
50 g Isomalt (en mindre sød sukkertype. Kan bl. a. købes hos Condi)
45 g cacaopasta
 
Garniture:
50 g peanuts uden skal
salt
 
Iscreme: Kog bolsjerne op med mælk og fløde.
Rør lakridspulver og paprika ud i væsken (smag til med paprika) og leger med æggeblommer.
Hæld massen over chokoladen og rør, til den er helt opløst.
Si cremen og køl ned.
Kør den kolde creme i en ismaskine, til isen er færdig.
Vær forsig­tig med at lad den køre for længe, da isen så kan skille!
 
Mælk: Kog dåsen i vand i 4 timer (skal være dækket af vand hele tiden!) og køl af.
 
Flammer: Varm fondant og glukose op, tilsæt isomalt, opløs det og varm op til 160°. Tilsæt finthakket cacaopasta.
Hæld massen ud på en gummimåtte og rul den tyndt ud med en kagerulle (mellem to bagemåtter).
Lun cacaopladen ved 100°, til den er blank (det er vigtigt, at den ikke begynder at boble!).
Tag pladen ud af ovnen og begynd straks at trække "flammer".
Varm massen op igen i den varme ovn, når den bliver for hård til at arbejde med.
Klip de tynde "flammer" i den ønskede størrelse.
 
Garniture: Rist nødderne i ovnen med 1 spsk vand og lidt salt.
Bag dem ved 170°, til vandet er fordampet, og nødderne er gyldne og smager salt.
 
Anretning: Smør den cremede kondenserede mælk ud på tallerke­nen, læg en kugle maltbolsje iscreme på og pynt med choko-flam­mer og peanuts.
 
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.443 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pandekager med sharonfrugtpuréEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Creme anglaiseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• RababerkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Pandekager med pærefyld og chokolade - diabetikerIde til lækkert mellemmåltid eller dessert
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os