Logo

Mandel Gelato

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
2 1/2 dl sødmælk
1 tsk Maizena
90 gram sukker
4 pasteuriserede æggeblommer
50 gram sukker
1 tsk vaniljesukker
90 gram mandelmel eller blendede smuttede mandler
evt. et par dråber mandelolieekstrakt
2 1/2 dl piskefløde
evt. lidt frisk frugt
evt. et par italienske makroner

Sødmælken blandes med Maizena og sukker og gives et opkog.

Æggeblommerne piskes godt med sukker og vaniljesukker og den varme mælk tilsættes i en tynd stråle under kraftig piskning.

Mælkeblandingen kommes tilbage i gryden og varmes op under omrøring til at tykner (og skummet forsvinder) - pas på at det ikke får for meget varme.

Mandelmel og mandelolieekstrakt, tilsættes den varme mælkeblanding, og det trækker mens det køler af.

Piskefløde piskes halvstift, blandes med smagsblandingen og køres færdig i en ismaskine - skal evt. i fryseren bagefter for at blive helt færdigt.

Serveres med lidt frisk frugt og et par italienske makroner (hårde eller bløde).
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.006 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Små mandeltærter med solbærkvarkEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Grundlovskage i rødt og hvidtSæt en kage på bordet til grundlovsfesten. Den er fyldt med tre slags mousse: jordbær,...
• Sønderjysk kaffebuddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Små mandeltærter med solbærkvarkEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os