Logo

Mango- og passionsdessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mango- og passionsdessert

 

Leder du efter en sund og frisk dessert, som tiltaler alle? Denne dessert det perfekte valg, fuld af smag • Passionsfrugt indeholder meget C-vitamin, og intet fedt.

Forberedelse 10 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Mango- og passionsdessert

2 store mangofrugter

5 dl letmælksyoghurt naturel

2 spsk honning

1-2 spsk citruslikør

6 passionsfrugter

julienne strimler af appelsinskal til garneringen

*

 

Fremgangsmåde:

1 Skræl mangofrugterne og skær kødet fri af stenene.

Kør mangoens frugtkød til en puré i en foodprocessor eller blender.

 

2 Bland yoghurt og honning i en skål. Tilsæt evt. likør.

 

3 Hæld lidt yoghurt i portionsglas og ovenpå lidt mangopuré.

Fyld lagvis yoghurt og mango på, til glassene er fyldte.

 

4 Del passionsfrugterne og tag frugtkødet ud.

Fordel frugtkødet fra passionsfrugterne ovenpå de fyldte glas.

 

5 Garner med strimlet appelsinskal.

Hvis tiden tillader, kan du blanchere appelsinskallen først.

Den bitre smag som er i skallen forsvinder så.

Server gerne frisk frugt til.

 

Tips & råd


Mango- og passionsdessert 

Tiloversblevet frugtkød kan fryses i isterningbakken.

Så kan du tage en enkelt eller flere tern ad gangen efter behov.


Mango- og passionsdessert 

Bananpuré kan også anvendes sammen med mangoen.

En fin farvebrydning får du, hvis du lægger appelsinbåde langs med laget af banan.

 

Variation: Server gerne med sprøde kiks til.

De vil give en fin kontrast til den cremede dessert.

Det er også godt at blande yoghurt og mango med mandelkager.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 133 = kJ 558

Kulhydrat 25 g Protein 6 g Fedt 1 g (7%) Fibre 7 g

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 104 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Frugtsalat med hyldeblomsterDet gælder om at nyde hyldeblomsterne i deres korte sæson, der som regel kun varer et par...
• Julet frugtsalatDe smukke granatæblekerner og de sprøde pinjekerner sætter pift på appelsinsalaten
• Frugter i hvidvinsgelé og cremesauceDesserten er en klassiker: Hvidvinsgelé med frisk frugt og vaniljesauce.
• Ostesalat - Ensalada de quesoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!