Logo

Mango- og limesorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Mængden af lime du har brug for til denne ret afhænger af, hvor modne mangoerne er og, hvor saftige limefrugterne er. Blandingen skal være lidt "spids" og samtidigt lidt sød, inden du fryser den.
 
Til 6 personer
2-3 limefrugter
75 g sukker
75 ml vand
3 store mangoer
limestykker i både og myntekviste som dekoration
 
Skær skallen af limefrugterne og klem saften ud.
Kom sukker, vand og limeskai i en lille pande og sæt det over svag varme, indtil sukkeret er helt opløst.
Bring nu blandingen i kog, skru ned for varmen og lad det simre i 5 minutter.
Stil det til side til afkøling og sæt det derefter i køleskabet i et par timer, indtil det er iskoldt.
Skræl mangoerne og skær kødet fra stenen og kom det i en blender.
Hæld limesiruppen over gennem en si, tilsæt limesaften og giv det nogle hurtige stød, indtil blandingen er dejlig jævn.
Nu kan du enten vende blandingen i en ismaskine eller hælde den over i en flad plastikboks (det fryser hurtigere på denne måde), dæk den til og sæt i fryseren, indtil den er næsten fast.
Skrab blandingen tilbage i foodprocessoren og giv den igen nogle hurtige stød, indtil den er jævn.
Skrab den tilbage i boksen, sæt den tilbage i fryseren og gentag processen en sidste gang.
Lad den dernæst fryse i ca. 3 timer, indtil den er fast.
Server nogle sorbetkugler i afkølede dessertglas, dekorerede med limebåde og friske myntekviste.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.214 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?