Logo

Marengs med æblemos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marengs med æblemos

 

Virkelig sprød og dejlig marengskage, med æblemos, vaniljeskum og hasselnøddedrys, så er desserten reddet på bedste vis. 

Arbejdstid: 30 min. Bage/kogetid: 1½ time. 6-8 personer.

 

Marengsbund:

3 æggehvider

1 tsk citronsaft

175 g sukker

 

Fyld:

1 kg madæbler

1 dl vand

ca. 75 g sukker

50 g hasselnødder

1 vaniljestang

2½ dl piskefløde

*

 

Pisk æggehvider og citronsaft stift med 2 spiseskefulde af sukkeret.

Vend resten af sukkeret i og sæt dejen på bagepapir i en cirkel (ca. 24 cm i diameter).

Bag marengsbunden ca. 1½ time ved 100 °C.

 

Skræl æblerne, udkern dem og skær dem i mindre stykker.

Kog dem med vand under låg til de akkurat koger ud (5-10 min.).

Smag til med sukker og afkøl.

 

Rist nødderne 5-6 min. på en tør pande.

Afkøl dem og hak dem groft.

 

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Pisk dem ud i fløden og pisk det til blødt skum.

Anret æblemosen på den afkølede marengsbund.

Top op med vaniljeflødeskum og drys med nødder.

 

TIPS: Køb evt. en færdiglavet marengs fra bageren

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.376 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?




Effektiv reklame - klik her