Logo

Marengsdessert med frossen sølvbede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Terrine de blettes - eller oversat sølvbedeterrin er en spændende, og måske lidt udfordrende dessert med marengs, der er inspireret af Provence. Hvis du ikke kan finde sølvbede kan spinat også bruges.

 

Terrine de blettes (8)

Trin 1 - creme anglaise:
9 dl mælk
2,5 cm strimmel appelsinskal
175 g sukker
8 store æggeblommer
2 spsk pastis (anislikør)

Trin 2:
3 æggehvider
150 g sukker
3 blade husblas, udblødt i lidt koldt vand og om nødvendigt forsigtigt opvarmet, til de er helt opløste
2 ½ dl piskefløde
250 g sølvbedetoppe  (kaldes også bladbede eller mangold) (eller spinat), kogt møre, trykket fri for væde og pureret
vand

Trin 3:
12 æggehvider
600 g sukker
6 blade husblas, opløst som ovenfor
1 l piskefløde
200 g grønne druer uden kerner
200 g pinjekerner

Trin 1: Lav først creme anglaise. Varm mælken op til kogepunktet sammen med appelsinskallen. Pisk imens sukker sammen med æg, til blandingen bliver trådet, når den drypper fra piskeriset. Tilsæt gradvis kogende mælk under stadig omrøring. Hæld kremen i en kasserolle, varm forsigtigt op uden at bringe den i kog, og rør med en træske, til blandingen lige netop hænger ved træskeen i et sammenhængende lag. Tag den af varmen, si den, og stil den i en skål med isvand, idet der røres i den en gang imellem for at undgå skinddannelse. Når kremen er kølet lidt af, piskes likøren i. Tildækkes og stilles koldt.

Trin 2 (marengs ved hjælp af et sukkertermometer): Pisk æggehviderne meget stive. Opvarm sukker og 1 dl vand til 120° C. Hæld meget langsomt denne sirup ned til æggehviderne og pisk raskt, til den er optaget. Vend forsigtigt den opløste husblas i. Lad det køle af. Pisk kremen, til den bliver tyk, og bland den sammen med de purerede sølvbedetoppe. Vend dette i marengsblandingen, og bred det ud i bunden af et stort fad eller en kageform. Lad det køle af.
(Alternativ metode - marengs uden termometer). Opvarm æggehviderne sammen med sukker, og pisk indtil blandingen kan løftes op på piskeriset. Tag den af varmen og vend den opløste husblas i. Gå videre som ovenfor.

Trin 3: Følg Trin 2 - begge metoder for henholdsvis æggehvider, sukker og husblad. Lad det køle af. Pisk flødeskummet, og bland pinjekerner og frugt i. Vend dette i marengsblandingen, og bred det ud over det første lag i fadet. Læg pergamentpapir over og stil det i fryser, til det er stift. Når det skal serveres, dyppes fadet et øjeblik i varmt vand, så kanten kan løsnes med en kniv og marengsdesserten kan vendes ud på en tallerken. Skæres ud og serveres med creme anglaise.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.482 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her