Logo

Marinerede jordbær med kokosis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
6 pers.

500 g jordbær
4 appelsiner
2 store rosa grapefrugter
saft af 2 citroner
1-2 stor spsk honning
2 cl. Grand Marnier
1 spsk orangeblomstvand, kan udelades, men tilfører jordbærrene en smag af skovjordbær

Kokosis:
6-8 pers.
½ l sødmælk
100 g sukker
1 dåse usødet kokosmælk, 400 ml
2 spsk rom

1. Skyl jordbærrene med stilk på, så kommer der ikke vand ind i bærrene. Fjern stilken og skær dem i kvarter på langs.
2. Skræl citrusfrugterne med en god skarp kniv, så alt det hvide fjernes, og skær i både, så intet af det hvide mellemrum kommer med.
3. Pres saften af hvad der er tilbage af citrusfrugterne over i en skål, kom citronsaft i, og rør honningen ud i saften, tilsæt Grand Marnier og orangeblomstvand.
4. Kom jordbærrene og citrusfrugter i marinaden og lad dem trække i køleskab i 2 timer.

Kokosis:
1. Mælken koges op med sukkeret, tilsæt kokosmælken, og kog op under omrøring.
2. Køl ned, kom rommen i og frys på sorbetiere.

Server frugter og bær i dyb tallerken med marinaden og en klat kokosis på toppen. Kokosisen kan udelades eller erstattes af en god vaniljeis.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.498 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?