Logo

Melonkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Melonkage


En lækker kagebund, med skønne melontern og dejlig råcreme - så er desserten fin 

Til 4-6 personer Tilberedningstid: 1 time

#

4 æg

160 g (2 dl) melis

150 g (2½ dl) hvedemel

1 tsk bagepulver

smør til formen

1 honningmelon

 

Råcreme:

2 dl piskefløde

1 æggeblomme

2 spsk melis

*

1. Råcreme: Pisk fløden stiv.

Rør æggeblommen med sukker til en æggesnaps og vend fløden i.

Hæld så råcremen i en kande og server den iskold til desserten.

 

2. Skær melonen over og fjern kernerne.

Skræl den og skær frugtkødet i store terninger, der lægges i en skål.

Dæk den til og stil den i køleskabet.

3. Pisk æg og sukker til en æggesnaps.

Sigt hvedemel og bagepulver ned i æggene og vend det i med let hånd.

4. Smør en springform med smør og drys med rasp.

Hæld dejen i og bag kagen i en varm ovn ved 180 °C i ca. 35 min. på midterste rille.

5. Tag kanten af springformen og lad kagen køle lidt, før den forsigtigt vendes ud på en bagerist.

6. Læg kagen på et serveringsfad og dryp med saften fra melonen.

Fordel melonterningerne ovenpå.

Serveres med råcreme eller flødeskum.

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 756 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?