Logo

Nøddesoufflé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


# Ingredienser

75 g valnødder
20 cl. Bock eller Doppelbock øl
1½ dl piskefløde
8 spsk sukker
4 pasteuriserede æg
 
Sauce:
6 dl mælk
6 æggeblommer
8 spsk sukker
revet appelsinskal fra en økologisk appelsin.
 

* Tilberedning

Souffléen:
Sæt valnødderne i blød i øllet natten over.
Pisk fløden til en let skum og køl den.
Hæld sukkeret i en lille gryde sammen med 15 cl. øl.
Massen er færdigkogt, når en dråbe af den karamelliserer ved at blive dryppet i koldt vand.
Pisk æggene luftige og hæld sukker/øl massen i under omrøring.
Pisk til blandingen er blevet kølig.
Vend resten af øllet, nødderne og flødeskummen i æggemassen.
Den færdige soufflé fordeles i fire portionsformer og fryses til de er stivnet (mindst 2 timer).

 
Appelsinsaucen:
Kog mælken op i en kasserolle.
Pisk æggeblommerne hvide og luftige og tilsæt den revne appelsinskal.
Hæld den varme mælk i blandingen under konstant omrøring og hæld den tilbage i kasserollen.
Lad det koge ved svag varme, under konstant omrøring med en ske til saucen bliver tyk ca. 5-10 min.

Servering:
Hæld saucen ud på 4 tallerkener og vend souffléen ovenpå.
Pynt med appelsinbåde uden hinde, myntekviste og valnødder.



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.371 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?