Logo

Nøddesnitter med syltet ananas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1 stk æggehvide
1 stk æggeblomme
50 g hasselnøddekerner, malede
25 g mandler, malede
50 g sukker
25 g flormelis
1 tsk stødt kanel
2 spsk mandelflager til pynt

Pisk æggehviden stiv, vend æggeblommen i og dernæst de blandede tørre ingredienser. Smør dejen i et tyndt lag på bagepapir, lagt på pladen, og drys mandelflager over.
Bag ved 175ºC i ca. 15 minutter, og skær den endnu varme dej i snitter med en kniv.
Lad dem blive kolde og sprøde på en rist.

Syltet ananas:
1 skrællet ananas
3-4 stk syltet ingefær
250 ml ahornsirup
50- 75 g smuttede mandler

Skær ananassen i 5 mm tykke skiver, udstik stokken, og halver skiverne.
Læg dem i et ovnfast fad, tilsæt hakket ingefær og ahornsirup, og bag ved 200ºC ca. ¾ time.
Vend skiverne midtvejs, og bland til sidst mandler i.

Chokoladecreme:
200 g mørk chokolade 70 %
¾ liter piskefløde
3 spsk flormelis

Begynd med chokoladecremen (dagen før).
Smelt chokoladen i kogende fløde, hæld blandingen i en skål, og stil den tildækket i køleskab til næste dag.

Spis nøddesnitter solo, eller læg dem sammen med chokoladecreme eller flødeskum, smagt til med Lemon curd. (se opskrift)
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.640 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?