Logo

Omelet surprise Savoy

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 omelet til 5 personer:

Nøddelagkagebunde af:

125 g melis
4 æg
2 æggeblommer
125 g hvedemel
75 g hakkede hasselnøddekerner
¼ portion vanilje-parfait (se opskrift: Grundopskrift på Vanille-parfait)
75 g hård nougat (se opskrift)
½ dl Grand Marnier
5 friske ferskener marengsmasse af:
8 æggehvider
240 g flormelis
til dekoration: angelica (evt.)

Pisk sukker og æggeblommer til det er luftigt. Vend derefter det sigtede hvedemel og de hakkede hasselnøddekerner forsigtigt i. Del dejen i 5 portioner og smør hver portion ud på et stykke bagepapir til en rund bund (ca. 25 cm i diameter). Bag bundene i ovnen ved 240º i 5-7 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af. De bunde, De ikke bruger med det samme, kommes i plasticposer og gemmes i køleskab eller fryser til senere brug.
Tag nu en bund og anbring den i en springform eller en tærtering (ca. 5 cm høj). Stænk den godt med Grand Marnier. Fremstil ¼ portion vaniljeparfait. Tilsæt den knuste, hårde nougat, inden flødeskummet vendes i. Sæt isen i fryseren. Når den er blevet stiv, lægges den i et lag på ca. 5 cm oven på lagkagebunden. Sæt lagkagen i fryseren. Når isen er stivfrosset, fjernes springformen eller tærterIngen.
Tag skindet af ferskenerne, del dem i halve, fjern stenen og dæk isens overflade med ferskenerne.
Fremstil en italiensk marengs. Pisk æggehvider og flormelis over svag varme, til det begynder at blive luftigt, tag det så fra varmen og pisk videre, til det er en fin, kold og glat marengsmasse. Dæk isens sider og overflade med denne marengsmasse; stryg det glat på siderne med en paletkniv, mens overfladen kuples op.

Dekorer den kuplede overflade med et smukt mønster af marengsmasse og pynt evt. yderligere med små snitter angelica.
Sigt lidt flormelis over omeletten og stil den i en 250º varm ovn, til marengsen er sprød og lysebrun. Dette tager 2-3 min.

Omeletten serveres straks evt. med makronkonfekt eller petitsfours til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.726 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her