Logo

Orangeis med lun nøddesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 æggeblommer
4 spsk honning
½ dl Grand Marnier (præcist)
2 æggehvider
4 dl piskefløde
 
Nøddesauce:
50 g hasselnøddekerner
25 g smør
4 spsk sukker
1 dl fløde
 
Pisk honning og æggeblommer meget godt, så det bliver lyst og skummende,
jo mere der piskes, jo mindre flager isen under frysningen.
Kom Grand Marnier i de piskede æg.
Pisk hvider og fløde stift hver for sig og vend det i æggene.
Hæld cremen i en form på ca. 1 ½ l og sæt den i fryseren 6-7 timer.
Rør op i isen efter 1-1 ½ time, så æg og nødder ikke synker til bunds.
 
Nøddesauce:
Ris de hele nødder 4-5 min. på en stegepande eller i ovnen ved 200ºC.
Gnid den brune hinde af nødderne og hak dem ret fint.
Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt sukkeret.
Lad det stå et øjeblik, til sukkeret er smeltet.
Kom nødderne i, tilsæt fløde og varm det igennem.
Vend isen ud på et fad eller server den portionsvis med nøddesaucen og
frisk frugt skåret i mindre stykker.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.034 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Kongehusets vederlag øges fra 126,5 til 143,8 mil. kroner. Altså en stigning på 17,3 mil. kroner.




Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her